Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Mattsson och Bengt Börjesson, var ett par de boende i Käringanäs, som riskerade få de höga vindkraftverken inpå sig.
Patrik Mattsson och Bengt Börjesson, var ett par de boende i Käringanäs, som riskerade få de höga vindkraftverken inpå sig.

Efter Vimmelstorp: Gislaved gör en ny vindkraftsplan

Att ha en vindkraftspark i Vimmelstorp, utmed gränsen till Hylte, är ”inte lämpligt”.

Med det uttalandet avslutar politikerna i Gislaved den intrikata frågan om hur de ska förhålla sig till den tidigare planerade vindkraftsanläggningen.

Kort inpå att fullmäktigepolitikerna i höstas skulle fatta ett beslut om kommunalt veto mot planerna drog energiföretaget Eno Energy Sweden drog tillbaka sin ansökan. Den var om att få bygga nio stycken 200 meter höga vindkraftverk i Vimmelstorp utanför Skeppshult. Ett av av verken var ritad endast 200 meter från Hyltegränsen och 800 meter från byn Käringanäs i norra delen av Långaryd, där de boende protesterade.

Ärendet återremitterades av fullmäktige och har efter en utredning nu behandlats på nytt, med uttalandet om olämpligheten i projektet.

Gislavedspolitikerna har också beslutat att göra en omarbetning av sin översiktsplan för kommunen, för vad man kallar ett ”tematiskt tillägg” rörande framtida vindkraftsetableringar.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här