Patrick Van Meerkerk och André Van Se bygger spångar vid ett sankt ställe utmed den gula vandringsslingan.
Patrick Van Meerkerk och André Van Se bygger spångar vid ett sankt ställe utmed den gula vandringsslingan.

Dullaberget lyfts fram med förenade krafter

Dullabergets natureservat och vandringsled får just nu en upprustning.

ANNONS
|

–  Vi lägger nya spångar i de mest sanka partierna, berättar André Van Es, som tillsammans med Patrick Van Meerkerk forslat ett lass tryckimpregnerade bräder nån kilometer ut på det som kallas "gula spåret", en 4 kilometer lång vandringsled som börjar och slutar vid Femsjö gamla skola.

Spåret ringlar genom Dullabergets naturreservat och erbjuder, förutom reservatet i sig och en mängd informationsskyltar som dyker upp med jämna mellanrum, en hänförande utsikt över Södra Färgensjön.

Arbetet av de två görs ideellt för stiftelsen Femsjö skola, som är en samverkansorganisation för föreningar i Femsjö där också kyrkan ingår.

Dullaberget och dess omgivningar är ett naturreservat som ägs och förvaltas av Växjö stift.

ANNONS

– Vi gör också en del insatser i reservatet i sommar, enligt den skötselplan som finns, berättar Daniel Karlsson som är kyrkans skogvaktare.

Han berättar att medlemmar i hembygdsföreningen, för kyrkans räkning, håller på med röjning av lägre vegetation och att stiftets entreprenörer ska gå in med skogsmaskiner efter sommarsemestrarna. Det handlar underväxt av gran och även större granar i reservatet. Trädslagen som istället ska gynnas är ek, bok och tall.

Sista veckoslutet i maj hålls för övrigt söndagsgudstjänsten i Femsjö utomhus, just ute på Dullaberget med sjöutsikt.

ANNONS