Det uppbrutna golvet i det skadade omklädningsrummet.
Det uppbrutna golvet i det skadade omklädningsrummet. Bild: Lennart Hildingsson

Det dröjde två veckor innan läckan spårades

Gamla sporthallen kommer att vara stängd även i nästa vecka, rapporterar Hyltebostäder som stoppat läckan men inte vet hur omfattande reparationer som nu följer.

ANNONS
|

Tidigare i veckan berättade vi att Hyltebostäder i måndags spårat upp ett vattenläckage till golvet under ett av de två omklädningsrummen, att man stängt av huvudvattenkranen och fått stopp på det.

Någon dag efter var golvet uppbrutet och rörmokare kunde konstatera att det gått hål på en varmvattenledning till omklädningsrummet duschar. Det var inte en god nyhet; varmt vatten har större möjligheter än kallt att ställa till med skador på bjälklag och andra konstruktioner.

– Vi har bara lagat läckan provisoriskt och måste nu, när vi bättre kan se omfattningen på skadan, se vilka åtgärder vi måste sätta in, säger Charlotta Lindahl, chef på Hyltebostäder, som förvaltar kommunala fastigheter och anläggningar.

ANNONS

Att det uppstått vattenskador i golvet stod klart redan i måndags. Då fick Hyltebostäder en rapport om att ”golvbeläggningen rest sig”.

Men detta upptäcktes tennisgänget från Hyltebruk som tränar på tisdagar redan den 8 september.

– Det var vår första tennisträning inne. Golvet i omklädningsrummet buktade upp då undergolvsskivorna hade svällt, berättar Anders Tullander.

Detta rapporterades vidare till kommunen nästföljande dag. Men han är inte förvånad att det dröjde två veckor innan Hyltebostäder ”upptäckte” det.

– De missköter Gamla idrottshallen. När vi anmäler brister så bli bara småsaker åtgärdade och knappt det, säger han.

Charlotta Lindahl säger att denna information inte nått fram. Måndagen denna vecka var den dag hennes organisation blev uppmärksammade på den misstänkta läckan, hävdar hon.

ANNONS