Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandsposten har tidigare skrivit om Torupsbon som blev hotad av en man från Gislaved.
Klipp ur HP från augusti och september förra året, då polisen nystade i hoten mot Torupsbon i 40-årsåldern. Bild: HP-arkiv

Den hotfulle Gislavedsbon dömd till fängelse

Gislavedsbons hot av en Torupsbo i 40-årsåldern - en härva där det förekommer ett par avhuggna ”fingrar” - har slutat med ett fängelsestraff på en månad.

Tingsrätten binder dock inte den kriminellt belastade smålänningen till det mest spektakulära som Torupsbon berättat om: Utanför tandläkarmottagningen i Halmstad - i augusti förra året - konfronterades han av två ”torpeder” som visade upp ett par avhuggna fingrar i en plastpåse.

”Jag vet inte om de var riktiga eller inte. Men jag blev rädd”, har Torupsbon berättat.

Gislavedsbon greps och häktades dagen efter detta skedde i Halmstad, då Värnamopolisen fann honom i sällskap med två personer som överensstämde med signalementet på de tatuerade torpederna.

Åklagaren kunde dock inte leda dessa samband till bevis och torpedhändelsen fanns inte med i åtalet mot Gislavedsbon, som är i 30-årsåldern.

Istället är det Gislavedsbons visit hos Torupsbons svärmor, också boende i Torup, som fällt honom för brott. Hos henne yttrade han att Torupsbon riskerade att skadas om han inte hörde av sig eller fortsatte hålla sig undan. Gislavedsbon har i förhör erkänt det yttrandet, men menade att det inte var ett hot som var menat att verkställas utan bara tvinga Torupsbon att sluta hålla sig undan.

De båda personernas förhållande började på en anstalt där de satt dömda för olika brott. Torupsbon hade där, med sin skrivkunnighet, hjälpt Gislavedsbon med korrespondens av olika slag.

Efter vart och ens fängelsestraff ville Gislavedsbon ha fortsatt hjälp av sitt ”skrivbiträde”, medan denne å sin sida ville hålla sig undan alla kontakter med den kriminella världen.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här