Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

De har valt och visar kläderna som ska bäras på förskolan

Röd jacka och svarta byxor. Så mixas färgerna på de arbetskläder som förskolepersonalen i Hylte ska bära.

– Den röda färgen gör att vi syns. Dessutom är den populär bland barn i den här åldern, säger Therese Svensson, barnskötare vid Kinnareds förskola.

HP var med när den första provkollektionen packades upp – och när plaggen provades av Therese och hennes kollega, Agneta Johansson, förskollärare i Torup. De två har ingått i en kommitté som valt kläderna.

Hylte börjar nu hålla personal på förskoleenheterna med ytterkläder för utevistelse med barnen. Idén kläcktes för ett par år sedan i ett övergripande projekt för kommunen som arbetsgivare, med målet att minska sjukskrivningstalen. Pengar, ett par hundratusen till inköp, avsattes redan i fjol men personalavdelningen hann då inte med att slutföra arbetet.

Den som arbetar med barn på förskolorna får vara beredd att göra det både in-som utomhus alla tider på året och i alla väder. Att personal på jobbet då måste ha extra kläder till hands för detta har närmast setts som en självklarhet.

Nu kommer de anställda att få prova ut plagg som passar och som kommunen köper in. Vad som saknades på de plagg Therese och Agneta packade upp häromdagen, var emblemen med kommunens logga som också ska fästas på.

– Det viktigaste har gällt kvalité och funktion, säger både Therese Svensson och Agneta Johansson om urvalsprocessen som varit. Plaggen ska tåla väder, vind och aktiviteter i sandlådan.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här