Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Entreprenörer. Bassel Sariul, Abdullah Alkhateb och Adnan Altukleh berättar att driva eget är bland det bästa och roligaste de någonsin har gjort.

De gjorde företag av sina filmdrömmar

Bassel, Abdullah och Adnan lever för tillfället sin stora dröm. De har startat ett filmföretag genom Ungdrive Integration och har redan presenterat sig för flera företag i Hyltebruk.

Adnan Altukleh och Abdullah Alkhateb kom till Sverige från Syrien för drygt ett och ett halvt år sedan. Och Bassel Sariul kom hit från Ukraina för två år sedan.

Sedan dess har de studerat olika introduktionsprogram för att läsa upp sin behörighet till gymnasiet.

– Vi har inte bott i Sverige lång tid och vi kan inte språket så bra, men ändå har vi lyckats starta ett eget företag. Det känns häftigt, säger Adnan Altukleh.

Bassel Sariuls intresse för film började när han fick en uppgift i skolan. Han skulle då producera en film och den blev väldigt lyckad. Efter det växte intresset.

Det var sedan genom gemensamma kompisar i Halmstad som Bassel och Adnan möttes.

– Vi passar verkligen med varandra. Vi båda älskar att filma och klippa, säger Adnan.

Abdullah från Hyltebruk kom in i gänget när Ungdrive-projektet satte i gång i början av juni. De alla tre kände direkt att de ville göra något tillsammans.

– Jag är ansvarig för internet och tekniken i företaget och jag har gjort vår webb-sida. De andra två filmar och klipper, säger Abdullah.

Företaget som de nu driver har de valt att kalla AyaMovie, ett namn som de kom på när de en dag satt och spånade idéer tillsammans med sin coach Alban Qitaku.

– Aya är faktiskt en tjej. En fin tjej som vi känner, säger Adnan.

Den senaste månaden har killarna arbetat med att marknadsföra företaget. Eftersom att Abdullah bor i Hyltebruk tyckte de att det var smart att börja där.

– Vi har presenterat oss på flera företag i Hylte och även lämnat ut information om att vi finns i butiker i centrum. Vi har ringt runt till 50 företag och berättat att vi finns, säger Abdullah.

De berättar att de gärna vill producera reklamfilmer, bröllopsfilmer och filmer med mycket musik.

Hittills har de producerat en informationsfilm till Ungdrive och en personlig presentationsfilm om sig själva. Snart ska de sätta i gång med en film för en bilaffär i Laholm samt producera en film för UngDrive Integration.

Killarna berättar att filmföretaget och att driva eget är bland det bästa och roligaste de någonsin har gjort.

– Det känns verkligen som att vi har uppfyllt vår dröm, säger Adnan.

– Ungdrive har hjälpt oss att våga. Jag var jätteblyg innan och vågade knappt prata. Nu är jag inte det längre, säger Bassel.