Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Buss 400 på Hyltebruks busstation. Bilden är tagen innan upprustningen inleddes. Bild: Isabel Bark/HP Arkiv
Buss 400 på Hyltebruks busstation. Bilden är tagen innan upprustningen inleddes. Bild: Isabel Bark/HP Arkiv

Då rullar bussarna som vanligt igen från Hyltebruks station

Sedan i mitten av juni har upprustningen av Hyltebruks bussterminal pågått för att göra området mer tillgängligt. Men snart rullar bussarna som vanligt igen.

Från och med måndag förväntas hållplatsen vara i fullt bruk igen, men redan under fredagen smygstartar trafiken härifrån efter den senaste tidens renovering. Nästan hela sommaren har området varit en byggarbetsplats.

LÄS MER: Hyltebruks bussterminal byggs om för ökad tillgänglighet

Ombyggnationen är en del av en större satsning från Trafikverket när det gäller att tillgänglighetsanpassa busshållplatser i Västsverige.

– Det är för att hållplatserna ska kunna vara tillgängliga för alla, även folk med funktionsvariationer ska kunna ta bussen, sa Lina Stenholt, projektledare på Trafikverket, till HP i juni.

Under arbetets gång har man låtit anlägga taktila stråk för synsvaga, nya väderskydd och höjt plattformarna för att underlätta på- och avstigning. Det har också tydliggjorts för bussförarna hur de ska köra på platsen, allt för att öka trafiksäkerheten.

Trafikverket och entreprenören Peab fortsätter nu med renoveringarna av hållplatser i Hylte kommun. Näst på tur står Stenhuggarevägen i Hyltebruk, sedan Hallonvägen i Hyltebruk och till sist Aspvägen i Torup.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här