Cykeltur i butiken slutade med tumult

En kund i snabbköpet blev så upprörd när han såg 16-åringen med en cykel inne i affären, att han tog tag i ynglingen och tryckte upp honom mot en vägg.

ANNONS
|

Ett slutkapitel i historien blir att mannen i 60-årsåldern och 16-åringen möts igen, i rätten. Mannen är åtalad för ringa misshandel.

Dramat utspelades i Coops butik i Torup i somras och beskrivningen som här följer hämtas från polisens förhör med de inblandade.

Ynglingen har sagt att hans cykel saknade lås. Det var därför han cyklade in i butiken. Han blev snabbt ombedd av personal som jobbade att kliva av, och fick påtalat för sig det olämpliga att ta in sin cykeln i butiken som han gjort. Han klev då av och ledde cykeln vidare.

Då han kom till kassan fick mannan i 60-årsåldern för sig att ingripa. Pojken hade då ställt sig grensle över sin cykel och väntade i kön på sin tur. Av den äldre mannens berättelse framgår att han inte observerat att personal redan pratat med den cyklande 16-åringen. Han tyckte inte personalen ”gjort något åt saken”.

ANNONS

En anställd beskrivs ha bett mannen släppa killen och låta honom vara i fred. Han har då svarat, enligt honom själv: ”Någon måste ju stoppa honom”, med syftning på 16-åringen, och ”Man måste ju visa lite civilkurage.”

ANNONS