Snön ligger vit utanför Unnaryds skola. Eleverna är tillbaka i klassrummet och coronaläget sägs vara under kontroll.
Snön ligger vit utanför Unnaryds skola. Eleverna är tillbaka i klassrummet och coronaläget sägs vara under kontroll. Bild: Isabel Bark

Coronaläget är under kontroll på Unnaryds skola

Klassen som pausades från undervisning på Unnaryds skola är tillbaka i klassrummet och inga fler fall av covid-19 har bekräftats bland eleverna.

ANNONS
LocationUnnaryd||

– Vi har inga fler kända fall än de fem vi hade i förra veckan. Eleverna är tillbaka i skolan, säger Maria Gull Erlandsson, rektor på Unnaryds skola.

Det var i onsdags i förra veckan som skolledningen i Hylte kommun, i samråd med Smittskydd Halland, beslutade att pausa en klass från undervisning efter att fem elever hade bekräftats smittade av coronaviruset.

LÄS MER:Unnaryds skola pausar en klass från undervisning efter smittspridning

LÄS MER:Den pausade skolveckan hotar inte skolplikten

Syftet med att pausa undervisningen var att bryta smittkedjan och det verkar F–6-skolan ha lyckats med, eftersom inga fler elever har testats positivt. Det finns inte heller några kända fall bland skolpersonalen.

Är coronaläget under kontroll nu?

ANNONS

– Ja, det tycker jag, säger Maria Gull Erlandsson.

Den totala inkubationstiden för covid-19 är två till 14 dagar men symptomen bryter normalt ut efter fem dagar. Undervisningen pausades därför i nästan en vecka för skolklassen.

ANNONS