”Det finns vitt skilda uppfattningar om vad som har hänt”, menar Christer Grähs, arbets- och näringslivschef i Hylte kommun.
”Det finns vitt skilda uppfattningar om vad som har hänt”, menar Christer Grähs, arbets- och näringslivschef i Hylte kommun.

Christer Grähs: ”Det har tagit för lång tid”

Arbets- och näringslivschefen Christer Grähs är väl medveten om de kränkningar som påstås ha förekommit på MP-huset.

ANNONS
|

– Vi känner till det. Vi har haft en situation där flera personer har mått dåligt på en arbetsplats. Det har vi tagit itu med, säger Grähs.

LÄS MER:

Han tycker att det är viktigt att det görs en noggrann utredning när personer upplever att de har blivit kränkta. I det här fallet riktas kritiken mot ledningen, både på MP-huset och arbets- och näringslivskontoret.

– Anklagelsen är väldigt bred och svepande och man drar in ledningen. Därför är det viktigt att en oberoende part får reda ut om det har förekommit kränkningar eller inte.

Christer Grähs bekräftar att kontoret tog emot anmälan från de två medarbetarna i juni. Den skickades vidare till personalenheten som i sin tur beställde en utredning från företagshälsovården.

ANNONS

– Kommunal har haft en dialog med personalchefen om att de tycker att det har tagit för lång tid.

Stämmer det att företagshälsovården fick uppdraget först i september?

– Jag vet att det var ett möte med företagshälsovården i mitten av augusti. Så fort vi fick veta detta så satt vi i ett samverkansmöte med Kommunal inom en vecka. Då redogjorde vi för hur vi tänkte agera.

Hur brukar ni hantera fall av mobbning?

– Man måste se till varje enskilt fall. Men det är viktigt att vi reagerar och agerar skyndsamt.

Av olika skäl har utredningen dragit ut på tiden.

– Jag vet att man har påbörjat intervjuer nu och jag förväntar mig att utredningen kommer att vara klar inom kort. Min uppfattning är att det har tagit för lång tid, säger Christer Grähs.

Hur ser du på att du som arbets- och näringslivschef anklagas för att ha låtit kränkningarna fortlöpa på MP-huset?

– Det finns vitt skilda uppfattningar om vad som har hänt och vad som borde ha gjorts. Vi har i omgångar anlitat företagshälsovården och gjort insatser i arbetsgruppen. Vi har inte suttit passiva och tittat på.

ANNONS