Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Charlottenlunds hotell är till salu – ägarna berättar om sitt beslut

Charlottenlunds hotell med restaurang och totalt 27 dubbelrum ska säljas. Utgångspriset är 5,7 miljoner kronor. Paret Roger och Janet Robertson, som har drivit verksamheten i drygt tre år, väljer nu att sälja av en specifik anledning.

Sedan i måndags ligger annonsen ute på Hemnet. Roger och Janet Robertson har fattat ett beslut som innebär att de tänker sälja hela anläggningen Charlottenlund.

– Vi är väldigt äventyrliga av oss och har valt att gå på nya utmaningar. Vi planerar att flytta utomlands, till Kalifornien där Roger är född och uppvuxen. Vi har inte bestämt vilken ort det blir än, men hoppas kunna driva någon liknande verksamhet där. Eftersom vi har varit egenföretagare så pass länge är det svårt att göra något annat, säger Janet Robertson.

Hotellverksamheten på Charlottenlund grundades 1894

Charlottenlund, som ligger i Gassljunga utanför Långaryd, har anor från 1850-talet och hotellverksamheten grundades 1894. Paret Robertson blev den fjärde ägaren i ordningen när de tog över verksamheten i mitten av 2016. Roger och Janet hade då tre år i Stockholm bakom sig och dessförinnan hade de bott i London 15 år.

Vi är väldigt äventyrliga av oss och har valt att gå på nya utmaningar.

– Det har gått jättebra med Charlottenlund. Vi har dubblat omsättningen och har varit fullbokade i 1,5 år. Stället har fått ett lyft och vi har haft många roliga fester och temakvällar här. Därför känns det bra att sluta när vi är på topp.

5,7 miljoner kronor som utgångspris

Utgångspriset för gården, där hotellbyggnaden, två bostadshus och sex hektar mark ingår, är 5,7 miljoner kronor. Janet berättar att de inte har någon brådska med att sälja, utan tänker vänta på att rätt köpare dyker upp.

– Vi har trivts väldigt bra och hoppas de nya ägarna vill fortsätta driva verksamheten. Gärna en efterträdare som förstår den här livsstilen och uppskattar historien och allt arbete som ligger bakom Charlottenlund.

Janet är från Stockholm och Roger från Kalifornien, USA. Nu planerar de att flytta till hans hemtrakter, men har inte bestämt exakt var. ”Vi har inte målat färdigt bilden över vad vi ska göra och var vi ska bo.” Bild: Lennart Hildingsson
Janet är från Stockholm och Roger från Kalifornien, USA. Nu planerar de att flytta till hans hemtrakter, men har inte bestämt exakt var. ”Vi har inte målat färdigt bilden över vad vi ska göra och var vi ska bo.” Bild: Lennart Hildingsson

Förutom att driva hotell- och restauranganläggningen har Roger och Janet Robertson anordnat konferenser, bröllop, event och vildmarksaktiviteter.

– Vildmarksstugorna är jättepopulära och är alltid fullbokade av tyskar och danskar.

Vill lämna över driften av Rydö golfkrog

På sikt planerar de även att lämna över driften av Rydö golfkrog, som de har drivit en säsong, till någon annan.

– Inget är bestämt än men det är mycket möjligt att vi kör en säsong till, beroende på när vi flyttar.

LÄS MER: Hotellägare tar över Golfkrogen

Genom att dela upp personalen fungerade det att driva både golfkrogen och Charlottenlund parallellt under sommarsäsongen 2019. I Rydöbruk erbjöd de lunchbuffé sju dagar i veckan och på kvällstid tog de hand om hotellgäster på Charlottenlund och anordnade fester.

Stället har fått ett lyft och vi har haft många roliga fester och temakvällar här. Därför känns det bra att sluta när vi är på topp.

– Det är en mysig atmosfär här som passar för bröllop, jubileum och födelsedagsfester.

Janet är ofta med och planerar bröllopen.

– Det är det jag älskar att göra så det faller det sig naturligt. Då får jag fixa med tårtor och blommor och allt det jag älskar.

Bild: Isabel Bark
Bild: Isabel Bark

På senaste har paret hållit oktoberfest och härnäst blir det julbord, så kallad winter wonderland-buffé.

Tiden har gått fort, menar Janet, och hon ser främst möjligheter med att driva en hotellverksamhet på landet.

– Den enda utmaningen ligger på en själv. Det handlar om att knyta kontakter, att höras och synas. De flesta av våra gäster som kommer hit har blivit rekommenderade av någon annan.

Hur känns det då att sälja Charlottenlund?

– Det känns lite bittersweet. På ett sätt tråkigt, för vi älskar naturen och friheten här ute och alla har verkligen velat hjälpa till. Samtidigt vill vi få ut så mycket som möjligt av livet och testa nya kulturer och nya ställen.

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR OM CHARLOTTENLUND:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här