Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En planritning visar att det planeras två padelbanor och ett gym, som ska ligga vägg i vägg med sporthallen. UGoifs Lars-Inge Lönnergård och Rickard Antonsson har tidigare uttryckt en önskan om att inviga padelhallen i sommar. Bild: Montage: LGL Construction/HP arkiv
En planritning visar att det planeras två padelbanor och ett gym, som ska ligga vägg i vägg med sporthallen. UGoifs Lars-Inge Lönnergård och Rickard Antonsson har tidigare uttryckt en önskan om att inviga padelhallen i sommar. Bild: Montage: LGL Construction/HP arkiv

Bygglovsansökan har lämnats in för nybyggd padelhall

Bygglovsansökan är inskickad och ett hundratal grannar har fått möjlighet att yttra sig om den nya padelhallen i Unnaryd. Enligt planritningen vill föreningen Unnaryds Goif bygga två padelbanor och ett gym.

Nästa steg har tagits för den planerade padelhallen som ska byggas vägg i vägg med sporthallen i Unnaryd. Idrottsföreningen UGoif har nu lämnat in en bygglovsansökan till Hylte kommun, som också äger marken.

– Vi ska precis börja granska ansökan. Tiden för grannehörande har precis gått ut och vad jag har sett är det ingen som har kommit in med någon erinran, säger kommunens bygglovshandläggare Lina Lindespång.

Omkring ett hundratal grannar har haft möjlighet att yttra sig om den planerade padelhallen.

– De som kan yttra sig är alla rågrannar som gränsar till fastigheten. Detta är en ganska stor fastighet och därför finns det många rågrannar. De har kunnat gå in på kommunens hemsida för att se alla handlingar, säger Lina Lindespång.

Två padelbanor och ett gym

Av planritningarna framgår bland annat hur stora de nybyggda lokalerna förväntas bli. De två padelbanorna omfattar 620 kvadratmeter och i en angränsande lokal vill idrottsföreningen bygga ett gym på 108 kvadratmeter. Hela tillbyggnaden förväntas bli nästan 34 meter bred och den högsta punkten inne i padelhallen blir drygt åtta meter.

Den befintliga idrottshallen i Unnaryd är ungefär 1 580 kvadratmeter stor.

Vet ni på vilket sätt padelhallen kommer att byggas ihop med den befintliga sporthallen?

– Nej, det är något vi kommer gå in på när bygglovet är klart. Vi kommer diskutera detta med den kontrollansvariga, och sökande får berätta hur de har tänkt, säger Lina Lindespång.

Nästa steg blir en teknisk granskning av ritningarna. UGoif har tidigare sagt att de hoppas inviga padelhallen till sommaren. Men innan bygget kan komma igång måste bygglov beviljas och föreningen behöver dessutom ett startbesked. Det är oklart när detta blir.

Eftersom kommunen äger marken där padelhallen ska byggas är en möjlig lösning att föreningen arrenderar marken för padelhallen.

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här