Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Håkan Naij, brukschef på Stora Enso i Hylte, berättar att företaget har ett internt regelverk kring munskydd. I vissa situationer uppmanas medarbetarna använda munskydd. Bild: Jan Bergman/arkiv
Håkan Naij, brukschef på Stora Enso i Hylte, berättar att företaget har ett internt regelverk kring munskydd. I vissa situationer uppmanas medarbetarna använda munskydd. Bild: Jan Bergman/arkiv

Bruket i Hylte har bara haft enstaka coronafall

Stora Enso i Hylte har sluppit en hög sjukfrånvaro till följd av coronaviruset. – Något större utbrott har vi inte haft. Vi har bara haft enstaka fall, peppar peppar ta i trä, säger Håkan Naij, brukschef på Stora Enso i Hylte.

– Vi jobbar väldigt aktivt med att begränsa smittspridning, framför allt genom att hålla avstånd och se till att arbetslagen är så små som möjligt. Vi ser också till att medarbetarna inte går mellan olika arbetslag, berättar Håkan Naij.

Förutom att hålla avstånd på arbetsplatsen handlar riktlinjerna fortsatt omatt hålla god handhygien och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi ber våra anställda att följa dessa rekommendationer även på sin lediga tid. De som kan jobbar väldigt mycket hemma, så mycket det går. Det är dock inte möjligt för de flesta som jobbar i produktionen, säger Håkan Naij.

Enligt hans uppskattning jobbar ungefär 90 procent av den administrativa personalen hemifrån större delen av tiden.

– På huvudkontoret kan det vara en till två personer per våning som är på plats på en dag.

Hur tänker ni kring att använda munskydd på arbetsplatsen?

– Vi har ett internt regelverk kring munskydd som säger ungefär samma sak som Folkhälsomyndigheten – om du inte kan hålla avstånd så ska du använda munskydd och därför är det något vi tillhandahåller. Om du håller dig inom ditt skiftlag behöver du inte använda munskydd men om det till exempel kommer någon från en annan avdelning, som underhåll, så ska du använda munskydd.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!