Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Positiv utveckling. Jan Lundsten, Linnea Petersson, Evelina Samuelsson och Magnus Wernersson ingår i arbetsgruppen för det nya projektet Broa över som snart drar igång i kommunen.

Broa över nytt projekt i Hylte

100 handplockade nyckelpersoner kommer att bjudas in för att nätverka med varandra. Till hösten drar Broa över igång, ett tvåårigt projekt med Broa Vidare i Falkenberg som förebild.

Det är nu klart att Broa vidare kommer att Broa över till Hylte kommun. Broa vidare som blev ett stort framgångskoncept i Falkenberg får nu ett systerprojekt – Broa över.

Förhoppningarna om att projektet ska bringa näringslivet och kommunen framgång är stora.

– Det är nu klart att vi har fått ett bidrag från Lokal Ledd utveckling Halland för att köra ett lokalt nätverks- och utbildningsprojekt i Hylte under coachen Tomas Enhagers ledning, säger Magnus Wernersson som är projektledare.

Projektet kommer totalt att innehålla 16 träffar - åtta träffar per år med 50 personer åt gången.

– Deltagarna kommer att få en exklusiv utbildning i personlig utveckling. Det görs även två stora offentliga föreläsningar med Kjell Enhager, säger Magnus Wernersson.

En av initiativtagarna till projektet är Evelina Samuelsson som arbetar som näringslivsutvecklare på kommunen.

– När jag åkte runt och besökte företagen och orterna i kommunen kände jag att det skulle gå att utveckla samarbetet mer, säger hon.

Evelina Samuelsson berättar att det finns nätverk i kommunen men att de saknar ett gemensamt forum för samarbete.

Något Linnea Petersson, företrädare för Företagarna i kommunen, håller med om.

– Jag tror exempelvis att produktion hade kunnat få ut mycket av att prata mer med handeln. Det är viktigt att dela med sig av både bekymmer och tips för att utvecklas, säger hon.

Vad är förhoppningarna med projektet?

– Att företagen ska utvecklas, något som även kan leda till fler arbetstillfällen. Om företagen växer så blomstrar även samhället. Vilket kan leda till att fler vill bosätta sig i kommunen, säger Evelina Samuelsson.

De nyckelpersoner som väljs ut är alla handplockade av arbetsgruppen för projektet.

Den består av Linnea Petersson, Evelina Samuelsson, Magnus Wernersson och Jan Lundsten som är vd för Företagshotellet i Hyltebruk samt representanter för medarrangören Södra Hestra Sparbank och Länsförsäkringar Halland.

De 100 personerna kommer enligt arbetsgruppen att väljas ut med största möjliga mångfald.

– Vi väljer ut drivna och positiva entreprenörer som brinner för bygden. Det kommer vara hälften kvinnor och hälften män och både företagare och andra viktiga nyckelpersoner i kommunen, säger Evelina Samuelsson.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här