Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Brand i uthus med gasflaskor – spred sig till fler byggnader

Räddnignstjänsten larmades under fredagsmorgonen ut till en brand i ett uthus i Mörtekull, sydöst om Torup, i Hylte kommun. Branden var fullt utvecklad och det fanns gasflaskor i huset. Branden spred sig till två kringliggande byggnader, men räddningstjänsten har släckt de bränderna.

Larmet om branden kom in till SOS vid klockan åtta på fredagsmorgonen. Branden i uthuset, som var 14 gånger 4 meter stort, var då fullt utvecklad och räddningstjänsten bedömde att det fanns en risk för att branden skulle sprida sig till närliggande byggnader.

– Kringliggande byggnader, däribland bostadshus, var hotade, säger Thomas Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Branden spred sig mycket riktigt till både ett bostadshus och en ladugård.

– Det hade tagit sig i gavlarna, så vi har slagit ner de bränderna utifrån. Vi skickade även in rökdykare i husen för att kontrollera så att branden inte hade trängt igenom, men det hade den inte utan det brann bara i fasaderna, säger Thomas Andersson.

Det fanns tidigt uppgifter om att det fanns gasflaskor inne i uthuset. Det visade sig senare röra sig om mindre kärl som exempelvis sprayflaskor. De sprängdes under tiden det brann.

– Vi bedömde att det inte utgjorde någon risk för räddningstjänstens personal.

Totalt sju enheter var larmade och bekämpade branden. Uthuset lät man brinna ner under kontrollerade former och strax innan klockan tio på fredagsförmiddagen började man avveckla insatsen.

Det är oklart vad som orsakade branden. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här