Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Brännö Folkets park planerar rusta upp

Övergången från oljeeldning till luftburna värmepumpar blir en av de viktigaste delarna i den renovering och upprustning som väntar Folkets park i Brännö.

Samlingslokalerna är bland de föreningsägda i Hylte som är mest använda, och även största: Anläggningen har möjlighet att ta emot 250 sittande gäster.

– Men till så många har vi inte kapacitet i köket, säger Catharina Bernström-Carlsson, i folkets parkföreningens styrelse.

Därför ingår också en upprustning av köket, med bland annat bättre diskutrustning än idag, i föreningens planer för anläggningen.

Folkets park i Brännögård byggdes 1932 när ett textilväveri med många anställda dominerade samhället.

1987 kompletteras anläggningen, som i stort sett bestod av en stor dansbana, med ytterligare lokaler och en ordentlig entré. Den gamla oljepannan, i källaren, fick dock stå kvar och har tills nu svarat för uppvärmning av lokalerna, en dyr sådan.

Även andra insatser syftar till att få ned energiförbrukning och därmed driftskostnader.

– Jag har räknat till det finns 75 lysrörsarmaturer i huset, de flesta med fyra rör i varje. Vi skall byta ut dem mot ledlampor, vilket gör mycket på förbrukningen tillsammans, säger Inga-Maj Norrman, som är kassör.

Redan för ett år sedan sökte föreningen anslag från Boverket för sin upprustning av lokalerna. Det blev ett ne,j på formella grunder.

– Vi hade då inte sökt och fått ett kommunalt stöd, som också krävs, berättar Victoria Strand, föreningens ordförande.

Det har nu reparerats. För ett par veckor sedan beslöt kommunstyrelsen i Hylte att svara för 30 procent av den totala kostnaden, för raden av åtgärder som är beräknad att tillsammans kosta 1,7 miljoner kronor.

Utöver ovan nämnda ingår också fiberdragning, delvis nya golvbeläggningar, nytt toalettporslin, asfaltering av parkeringen som viktiga beståndsdelar i projektet.

– Nu när kommunen sagt ja, ska jag sätta mig och skriva en ny ansökan till Boverket. I maj nästa år får vi besked, säger Catharina Bernström-Carlsson.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här