Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Bostadsbolag hyllas för riskanalys om corona

Det kommunala bostadsbolaget har analyserat hur stor risken är för varje medarbetare att drabbas av coronaviruset.

– Deras handlingsplan runt corona är ett ypperligt exempel på hur man ska göra, menar Ante Hultin, regionalt skyddsombud på Kommunal.

Det är det kommunala bostadsbolaget Hyltebostäder som hyllas för att ha gjort en risk- och konsekvensanalys för sina medarbetare efter spridningen av coronaviruset. På tisdagen fick de utmärkelsen ”en schysst arbetsgivare” av fackförbundet Kommunal i Hylte.

– Det är kul att få en bekräftelse på att jobbet vi gör bär frukt. Vi har tittat på hur vi ska agera om någon av våra medarbetare blir smittad och har även utgått från ett scenario där alla blir sjuka. Vi har också gjort en riskanalys för varje anställd utifrån sjukdomsbakgrund och hur mycket personen utsätts för andra människor. En fastighetsskötare eller receptionist är till exempel mer utsatt än en ekonom, säger Charlotta Lindahl, verkställande funktionär på Hyltebostäder.

Men för Kommunal handlade det lika mycket om att uppmärksamma Kollektivavtalets dag, som inföll den 17 mars, och lyfta fram vikten av att arbetsgivare har kollektivavtal – i likhet med exempelvis Hyltebostäder.

– Det är jätteviktigt att det finns kollektivavtal och det borde finnas på alla arbetsplatser, menar Maria Hedin (S), ordförande för Hylte arbetarkommun.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här