”Det finns olika sätt att mäta hur ungdomar presterar i skolan”, menar Ronny Löfquist.
”Det finns olika sätt att mäta hur ungdomar presterar i skolan”, menar Ronny Löfquist. Bild: Kent Eng

Beslut: Elever med höga betyg får inget diplom

I slutet av 2019 skrev sverigedemokraten Stina Isaksson en motion om att ge elever med goda studieresultat en premie och ett diplom. Kommunstyrelsen har nu röstat nej till förslaget.

ANNONS
|

– Grundtanken att man premierar elever med framgångar har jag inte något emot, men som den här motionen är formulerad så ska vi uppmuntra elever med bra betyg och det tycker jag blir för snävt, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande i Hylte.

Vid kommunstyrelsens möte yrkade Stina Isaksson bifall till sin motion och fick stöd av moderaten Bo-Gunnar Åkesson. Det blev ändå ett avslag för motionen.

SD:s önskan var att införa en premie och ett diplom som skulle delas ut till den bäst presterande eleven i samtliga ämnen under ett läsår. De ville även att den elev som lyft sina resultat mest under ett läsår skulle premieras. Tanken var att öka studiemotivationen bland elever.

ANNONS

– Det är minst lika viktigt att vara en god kamrat eller kanske gå från underkänd till godkänd i något ämne. Det finns olika sätt att mäta hur ungdomar presterar i skolan, menar Ronny Löfquist.

ANNONS