Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bergåsa utsågs till årets vårdgivare

Bergåsa HVB-hem för flickor i Drängsered tog priset som årets vårdgivare. Theresia och Fredrik Regnander hyllades vid Svenska vårds gala i Stockholm.

De två finalisterna Bergåsa HVB och Selene-kollektivet på Gotland fick till slut dela på priset sedan juryn inte kunnat sätta den ena framför den andra.

– Det känns fortfarande overkligt. Det kändes konstigt hela dagen från det vi steg upp och tog flyget till Stockholm till dess att vi stod på scenen, säger Fredrik Regnander efter prisutdelningen.

– Det är underbart men tar några dagar innan det sjunker ner. Först ska vi skicka sms och kontakta all personal. I morgon börjar vardagen men vi kommer att leva jätteläge på det här. Det är roligt för alla, både för oss och personalen.

Närmare 100 personer fanns med i konferenslokalen under ceremonin i måndags, som inleddes med föredrag. Efter prisutdelningen gick kvällen vidare med en gala med middag.

Priset ser de som en belöning efter fem års hårt arbete.

– Vi är i en bransch där man inte alltid blir uppmuntrade. Ibland ringer flickor upp efter ett eller två år och tackar men det hör inte till vanligheten, säger Fredrik Regnander.

I motiveringen framhåller juryn att Bergåsa är ett litet HVB för flickor i åldrarna 13–21 år.

”Bergåsa lyckas väl i balansen mellan att vara professionell behandlingsenhet, boende och ett hem med stort hjärta. Det finns en smittande värme och glädje på enheten”, heter det.

”Bergåsa har en tydlig struktur i behandling och daglig verksamhet där individ och individualitet får vara i centrum med goda behandlingsresultat som följd”.

Juryn anser att Bergåsa tar ansvar för sina flickor på ett föredömligt sätt och skapar goda relationer med både flickor och uppdragsgivare som ger en känsla av trygghet: ”En plats att växa i”.

Ägarna hyllas för engagemang och kreativitet. Låg personalomsättning, värdegrundsarbete, god arbetsmiljö och hög trivsel bland flickorna är andra pluspoäng.