Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Anna Larsson slutade på banken: ”Jag följde min magkänsla – och pulsen i kroppen”

Anna Larsson från Hylte jobbade på bank men bestämde sig för att sadla om. I dag driver hon Hylte Sport & Event, där det finns några ord som är viktigare än andra: motion, hälsa och gemenskap.

Vad innebär begreppet hälsa för dig?

– När många sinnen är påkopplade och det psykiska och fysiska välbefinnandet är i samklang. Och att ha nära och trygga relationer.

Berätta kort om Hylte Sport & Event.

– Det är en paraplyorganisation som står på två tydliga ben. Det ena är ­padel. Vi har cirka 30 lag i ligaspel, 35 ung­domar i träning – och 35 procent av alla som spelar padel hos oss är kvinnor.

Det andra benet är Teamwedream. Där löser man medlemskap och får träna i stakmaskiner och spinningcyklar, man får tillgång till ledarledda dans- och styrkepass. Vi jobbar också med sim-, cykel- och löpargrupper. Vi besöker tävlingar runt om i landet, och har nyligen varit på Vasaloppet.

Jag tillföra känslan av att vara en del av ett sammanhang, att släppa mobilen och prata med andra.

Teamwedream ska vara en mötesplats för alla, där gemenskap och tydliga värderingar råder. Alltså inte som ett vanligt gym dit du går och tränar och sen går hem. Här är fikastunden central, och vi vill att människor ska utvecklas positivt: fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt.

Nämn en hälsosam upplevelse!

– Jag upplever det varje dag när våra kunder ger oss glädje och engagemang. En annan fin hälsoupplevelse var den livsstilsresa jag nyligen gjorde till Sri Lanka och där jag bodde på en ayurveda-resort. Och längdskidåkning är hälsosamt!

Nämn något som känns ohälsosamt.

– När de nyanlända berättar om hur det är att varje dag sakna sitt hemland.

Hur hamnade du i hälsobranschen?

– Jag har en bakgrund på bank, men sadlade om och bestämde mig för att våga följa min magkänsla – och pulsen i kroppen. Jag ville göra skillnad, så jag kopplade ihop integrationsprojekt med motionsidrott, och 2014 öppnade jag Hylte Sport & Event.

Vilka hälsotrender ser du komma?

– Cykel ökar, liksom olika En svensk klassiker-satsningar. Padel växer också hela tiden.

Vilket är ditt bästa hälsotips?

– Det enkla svaret är 30-45 minuters pulshöjande träning tre gånger i veckan, sju timmars sömn per natt och sund mat. Till det vill jag tillföra känslan av att vara en del av ett sammanhang, att släppa mobilen och prata med andra.

Vilket är ditt mest hälsosamma mattips?

– Försök att förstå vilket syfte maten har. Den är ditt bränsle, men ska också vara en njutning. Kroppen är smart, så lek inte med den utan var schyst. Och generellt vad gäller hälsa så får det inte bli för många måsten och krav.

">

Anna Larsson

Ålder: 44 år.

Bor: Hyltebruk.

Familj: ”Stor.”

Jobbar: 80 procent på Kompetenscentrum i Hylte. Driver också Hylte Sport & Event, där hon projektleder #teamwedream och en rad integrationsprojekt.

På ledig tid: ”Reser, träffar vänner, deltar i något intressant träningslopp, funderar ut nästa projekt…”.

Bäst med Hylte: ”Det är en pärla som ­geografiskt ligger väldigt bra: nära till ­kusten, Göteborg, Helsingborg och Europa. Det är också nära till service, plus att ­närheten mellan människor gör att man kan genomföra projekt och storslagna ­idéer snabbt. Låga huspriser gör att man både kan bo bra och resa och upptäcka världen. Närheten till naturen är storslagen.”

Bäst med Halland: ”Vårt län bjuder på en fantastisk natur och bedårande vyer. Med cykel tar du dig fram och får se ­massor. Här finns allt.”

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!