Stora och små. Allaktivitetsplatsen är till för både vuxna och barn. Sigbritt Karlsson testar utegymmet, tillsammans med Stina Theander och Emilia Westergren. Bild: Jens Andersson
Stora och små. Allaktivitetsplatsen är till för både vuxna och barn. Sigbritt Karlsson testar utegymmet, tillsammans med Stina Theander och Emilia Westergren. Bild: Jens Andersson

Aktivitetsplats för alla åldrar snart här

Linbana, klätternät, voltstänger, rutschbana. Det kan lätt misstas för en lekplats – området som håller på att växa fram vid Örnvallens idrottsplats. Men se, det är det inte. Det är en allaktivitetsplats.

ANNONS
|

– Här finns något att göra för alla barn, oavsett fysiska förutsättningar. Och för alla vuxna, oavsett ålder.

Det säger Sigbritt Karlsson, en av alla eldsjälar bakom allaktivitetsplatsen.

Startskottet för projektet gick för mer än två år sedan, när medlemmar i Hyltebruks IF träffades för att diskutera utemiljön runt Örnvallen.

– Från början hade vi bara tänkt snickra ihop ett par bänkar, där man kunde sitta och titta på träningar och matcher, berättar Sofie Theander, som har varit med sedan dag ett.

Och visst har man väl byggt en bänk eller två, men också väldigt mycket mer. I fokus står tillgänglighet och träningsglädje.

ANNONS

De specialbyggda gungorna och träborgen med ramper i stället för trappor, ger barn med funktionsnedsättningar möjlighet att leka på snarlika villkor som andra barn. Utegymmet erbjuder pensionärer och äldre möjlighet att öva upp rörlighet och motorik, och det stora klätternätet kan användas till både lek och träning.

Allaktivitetsplatsen är tänkt att stå klar en vecka in i september, men ännu återstår en hel del arbete. För att hinna färdigt i tid kommer man att anordna tre arbetshelger, och all hjälp tas tacksamt emot.

– Vi har roligt tillsammans, och man behöver inte kunna snickra eller bära tungt. Det finns något att göra för alla, säger Sigbritt Karlsson.

ANNONS