A-traktorn (dock ej bildens) som stoppades utanför Långaryd var hemmahörande i Jönköpings län.
A-traktorn (dock ej bildens) som stoppades utanför Långaryd var hemmahörande i Jönköpings län. Bild: Peter Lundberg/ arkiv

A-traktorförare visste inte att det var poliser han hade framför sig

Ytterligare en A-traktor har stoppats i Hylte, sedan den körts för fort av en ung förare.

ANNONS
|

Det hände på Nissastigen vid halv elva-tiden på torsdagskvällen, i höjd med Långaryd. Upprinnelsen till ingripandet var att en civil polisbil patrullerade på Nissastigen och körde ifatt A-traktorn.

– Den höll normal hastighet och polisbilen körde om, berättar Emelie Rapp, stationsbefäl vid Polisen Falkenberg/Hylte.

Efter omkörningen beslutade sig dock A-traktorföraren att gasa på och lägga sig efter den civila bilen, som fortsatte att köra i de 80 kilometer i timmen som är hastighetsregleringen för Nissastigen just här.

Den ”civila” patrullen anropade då kollegor i närheten i en ordinarie polisbil.

– Den civila bilen körde sen fyra kilometer ungefär med A-traktorn efter sig. Föraren förstod tydligen inte att det var en polisbil han hade framför sig.

ANNONS

Den tillskyndade patrullen stoppade A-traktorn. Föraren, en 17-åring bosatt i Gnosjö kommun, blev noterad som misstänkt för olovlig körning. Hans fordon togs i beslag. Den kommer att gås igenom av polisens tekniker under den fortsatta utredningen, vilken troligen leder fram till åtal.

För en vecka sedan dömdes en 16-åring pojke från Hylte till böter för grov olovlig körning efter en singelolycka i höstas i Godhult utanför Hyltebruk.

Pojken bedömdes ha kört i omkring 140 kilometer i timmen då han miste kontrollen över sitt fordon. A-traktorn/bilen var i smyg riggad så att 16-åringen med en enkel rörelse kunde slå ifrån den utrustning som begränsar möjligheten att köra mer än 30 kilometer i timmen.

ANNONS