Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannens bil togs i beslag av polisen och enligt åtalet ska den förverkas. Bild: Ur polisens förundersökning
Mannens bil togs i beslag av polisen och enligt åtalet ska den förverkas. Bild: Ur polisens förundersökning

20-åring körde rattfull tre dagar i rad

Att lära sig av sina misstag verkar inte vara mottot för en 20-årig man från Hylte kommun. Han misstänks ha kört rattfull tre dagar i följd och åtalas nu för flera olika brott.

Hyltebon åtalas vid Halmstads tingsrätt för rattfylleri och olovlig körning tre dagar i rad i november förra året. Han åtalas även för ringa narkotikabrott.

Vid tretiden en tisdagsmorgon stoppar en polispatrull honom i Hyltebruk för att kontrollera hans fordon. Mannen kliver ur bilen från förarplatsen, men säger ändå till en början att han inte kört bilen. Han ändrar uppgiften i ett senare polisförhör. Mannen visar sig vara påverkad av både alkohol och cannabis. Han saknar körkort och polisen hittar cannabis i bilen.

På onsdagen är mannen ute och kör igen trots att han fortfarande är narkotikapåverkad, vilket bekräftas genom blodprov. Den olovliga körningen bedöms som grov eftersom den sker vanemässigt. Polisen vet att mannen är drogmissbrukare och gör en kroppsbesiktning. Då hittar man en narkotikaklassad tramadoltablett i mannens byxficka.

På torsdagen, den tredje dagen i följd, följer polisen efter 20-åringen från Kinnared till Hyltebruk. Efter mannens tidigare körningar, ofta sena kvällar eller nattetid, har polisen extra koll på honom och personbilen han använder.

Han stoppas till slut i höjd med Skärkehylte och det visar sig att han har fyra medpassagerare. Även denna gång blir han misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Hans bil tas i beslag av polisen och enligt åtalet ska bilen förverkas.

Mannen har varit fåordig i polisförhör och har bara erkänt brotten han misstänks för under den andra av tre körningar.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här