Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

16-åringar bröt sig in i butik

Det var två 16-åringar som en natt i december förra året bröt sig in på ICA i Kinnared för att stjäla postpaket.

Paketen, med skor och kläder, hade de själva beställt i annan persons namn vars identitet de kapat.

Det var efter att duon misslyckats med med att få ut paket, som de valde att begå inbrottet; på dagen hade en av 16-åringarna krävts på legitimation för att får hämta ut paketen.

Detta framgår av det åtal som nu väckts mot de båda ynglingarna, en av dem från Hylte kommun och den andra från Halmstad. De är klasskamrater på en gymnasieskola i Halmstad.

Åtalet omfattar flera punkter, kopplade till deras tilltag att beställa varor på nätet i någon annans namn. Det handlar dels om stöld (inbrottet), om bedrägerier (mot klädföretaget) och olovlig identitetsanvändning (en Motalabo som de slumpmässigt valt ut).

Polisen kom de båda 16-åringarna på spåren dels genom att de pratat om sina bedrifter på skolan, dels genom övervakningsfilmen från försöket att hämta ut varorna i motalabons namn (16-åringen från Hylte kändes igen).

Därefter hittades det mest av kläderna vid husrannsakan hos de båda. 16-åringen från Hylte har erkänt i polisförhören, medan halmstadynglingen nekat brotten i åtalet - men medgett häleri (säger sig ha fått varor som han visste var stulna).