Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I köket på Kinnareds nya förskola hittade förövarna juicepaket och ketchupflaskor som de sedan använde för att söla ned.  Bild: Isabel Bark
I köket på Kinnareds nya förskola hittade förövarna juicepaket och ketchupflaskor som de sedan använde för att söla ned. Bild: Isabel Bark

15-åring dömd för skadegörelse på förskola

Kinnareds nya förskola hade inte kommit i gång med verksamheten, innan den utsattes för skadegörelse.

En då 15-årig pojke från Hyltebruk har dömts för tilltaget förra sommaren, då bland annat ketchup sprutades ut på golv och väggar i lokalerna. Också en del köksredskap och en telefon förstördes.

Det var i juli förra året. 15-åringen, troligen tillsammans med andra, tog sig in lokalerna medan inflyttningen pågick. Förskolan var nybyggd.

Att just 15-åringen kunnat knytas till brottet beror på att han förekommit i andra äldre utredningar och att man fann hans fingeravtryck och dna i förödelsen på förskolan. Under rättegången hävdade han sig oskyldig, att det var två andra personer som han inte velat namnge och att han själv inte gick in lokalerna utan stannade utanför. De ”två andra” bar ut föremål från förskola som han tog på, varför avtryck av hans fingrar och dna hittades.

”Efterhandskonstruktion”, säger tingsrätten om detta och dömer honom till ungdomstjänst i 30 timmar. Han och hans vårdnadshavare ska dessutom betala närmare 37 000 kronor i ersättning till kommunen, eftersom en nyckel till lokalerna försvann i samband med skadegörelsen: Alla lås fick bytas ut.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här