Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På onsdagens eftermiddag fanns det bara lite barr och kvistar kvar på Örnatorget, vilka berättade om julgranen som inte fick stå över mer än två adventssöndagar.
På onsdagens eftermiddag fanns det bara lite barr och kvistar kvar på Örnatorget, vilka berättade om julgranen som inte fick stå över mer än två adventssöndagar.

Örnatorgets gran togs bort efter skadegörelse

Kommunen har låtit forsla bort julgranen som sattes upp på Örnatorget, i Hyltebruk, för ett par veckor sedan.

– Det är ledsamt. Men den har utsatts för skadegörelse ett antal gånger och från vår sida har vi varje gång fått åka dit och fixa till det, säger Malin Thydén Kärrman (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Det går inte göra i all oändlighet, förklarar hon, och det är anledningen till att förvaltningen tog med granen på onsdagsförmiddagen. Enligt Thydén Kärrman handlade skadorna om delar av ljusslingan som tagits sönder eller plockats bort, även grenar som knäcktes på granen.

– Under mina fyra år i nämnden har jag aldrig tidigare varit med om att vi tvingats ta ned en julgran på det här viset. Jag hoppas det här blir ett avskräckande exempel.

Runt om i kommunen är det samhällsföreningar som svarar för granar. Kommunen bidrar med belysning. På tätorten saknas samhällsförening, varför kommunen varje år låter hugga granar till Örnatorget och en för placeringen vid Storgatan.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här