Lars Tingsmark ångrade, berättar han, att han blev konsult och frilans och tar nu åter anställnings som ekonomichef - i Hylte kommun.
Lars Tingsmark ångrade, berättar han, att han blev konsult och frilans och tar nu åter anställnings som ekonomichef - i Hylte kommun.

Äntligen hittades han - Hylte anställde konsulten

Efter nästan ett års letande har nu Hylte kommun en ny ekonomichef - idag på förmiddagen anställdes den inhyrda konsult man för några veckor sedan tillfälligt satte på posten.

ANNONS
|

– Han var inne på tredje veckan och blev en kandidat på slutet, berättar kommunrådet Ronny Löfquist (S), om rekryteringsomgången där man hade sex kandidater till jobbet.

Detta sedan man sent i vintras annonserade ut tjänsten för andra gången.

I höstas misslyckades ett rekryteringsföretag att hitta kvalificerade kandidater och kommunledningen beslöt att göra ett försök på egen hand. Av de sex sökande intervjuades fyra.

Den nye ekonomichefen heter Lars Tingsmark, 59 år, är från Malmö och säger:

– Jag har jobbat som frilans i drygt ett år, men upptäckte att det inte var något för mig egentligen. Jag vill har mer långsiktighet i mitt arbete och nu fick jag chansen att söka och ta en ny tjänst.

ANNONS

Ronny gav honom chefsjobbet via så kallad ordförandedelegation, efter att via telefon ha samrått och fått tummen upp från samtliga övriga ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott. Tillsättningen har också förhandlats fackligt.

– Lars Tingsmark har tjänstgjort som ekonomichef i Svedala och tidigare varit ekonomichef i Malmö. Det är oerhört bra att få en meriterad person på tjänsten, säger Ronny Löfquist.

Den meriteringen återspeglar sig i den lön som satts för Lars Tingsmark. Han får 67 000 kronor i månaden och ett så kallat VD-avtal med 6 månadslöner om anställningen bryts. Det kan jämföras med tillförordnade kommunchefen Emma Gröndahl som har 75 000 kronor i månaden och skolchefen, Anna-Christin Johansson, som har 69 000 kronor.

– Lönerna för kommunens chefer ligger i spann mellan 60- och 69 000 kronor, berättar Emma Gröndahl.

Omfattningen av arbetet och innehållet i chefskapet skiljer sig inte från det som senaste befattningshavare, Ulrika Hjorth, hade. Hjorth sa upp sig för ett år sedan efter att ha fått jobb på HFAB i Halmstad. Emma Gröndahl inflikar att chefsorganisationen håller på att ses över och kanske framöver förändras. Ekonomiavdelningen i kommunhuset är bemannad med cirka 12-13 personer.

ANNONS