”Det är samlingen innan och efter loppet och fikastoppet som ställer till det”, säger arrangören Lars Gedda.
”Det är samlingen innan och efter loppet och fikastoppet som ställer till det”, säger arrangören Lars Gedda. Bild: HP Arkiv

Årets mc-lopp runt sjön Bolmen ställs in

Mc-loppet Bolmen Runt, som skulle ha hållits den 23 maj, måste ställas in.
– Tyvärr blir det så på grund av rådande omständigheter, säger arrangören Lars Gedda.

ANNONS
|

Coronapandemin tvingar arrangörerna bakom Bolmen Runt att ställa in. Trots att loppet körs utomhus och deltagarna har hjälmar på sig går det inte att genomföra evenemanget.

– Det är samlingen innan och efter loppet och fikastoppet som ställer till det. Vi brukar vara mellan 200 och 250 personer och så många får vi inte samlas nu. Vi hittade inga alternativa lösningar som kändes bra, säger Lars Gedda.

Han och frun Mia Gedda har arrangerat mc-loppet sedan starten och i år skulle det ha hållits för tolfte gången. I samband med loppet sker alltid en välgörenhetsinsamling till föreningen Caprin, som är en patientförening i Halmstad för män som fått diagnosen prostatacancer. Förra året samlades över 26 000 kronor in.

ANNONS

Lars Gedda försöker nu dra i gång en insamling även i år, trots att själva loppet är inställt.

Det finns även ett cykellopp med namnet Bolmen Runt, som skulle ha hållits på nationaldagen den 6 juni. Detta lopp har flyttats till den 6 september. Arrangören bakom detta är Värnamo cykelklubb.

ANNONS