Ynglingar rånade förbipasserande med luftpistol

Fyra ynglingar gav sig sent på fredagsnatten på en grupp förbipasserande på Nyhem. Offren hotades och slogs med en luftpistol och de unga männen kom över en mobiltelefon och nycklar. Två av dem greps senare på Linehed.

ANNONS
LocationNyhem||

Offren larmade polisen vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen och polis, hundpatrull och ambulans skickades till korsningen Laholmsvägen-Järnvägsgatan. De fyra gärningsmännen hade då gett sig av, men hunden fick upp spår och två av de misstänkta kunde senare gripas vid Maratonvägen.

Enligt offren ska de unga männen ha slagit och hotat dem med ett pistolliknande föremål. De ska dock ha lyckats ta ifrån dem vapnet, som av polisen beskrivs som "troligen en luftpistol".

Vid gripandet hittades den stulna nyckelknippan, men inte den mobiltelefon som också ska ha tagits. De två gripna uppges vara födda 2006 och 2004, det vill säga i 14- och 16-årsåldern.

ANNONS

Hur många som överfölls av ynglingarna framgår inte av polisrapporten, men ett av offren uppges vara en man i 20-årsåldern.

– Mycket tyder på att det var flera personer, men det finns bara uppgifter om en man, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen beslagtog luftpistolen och ynglingarna är misstänkta för rån och grov misshandel. Inget av offren behövde föras till sjukhus, utan omhändertogs på plats av ambulanspersonalen.

ANNONS