Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Genrebild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Yngling körde mot trafiken på E6

Polisen larmades till E6 under en sen oktobernatt då en bil färdades mot färdriktningen. Bakom ratten satt en man i 20-årsåldern.

Klockan närmade sig tre på natten i slutet av oktober förra året då larmen kom in till polisen. En personbil färdades då norrut i södergående fil på E6.

En polispatrull åkte ut till motorvägen och hittade snart personbilen varpå ett förföljande inleddes . Patrullen slog på både blåljus och sirener, men föraren vägrade stanna.

Efter att ha mött både en personbil och en lastbil fick polispatrullen fri väg att köra upp jämsides med bilen. Först då började föraren sakta in för att så småningom stanna, varpå polisbilen parkerade framför och föraren kunde säkras.

Det visade sig senare att föraren mådde psykiskt dåligt och därför medvetet kört på E6 i fel riktning. Han säger dock även att han inte var ute efter att krocka med något annat fordon.

Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och brott mot trafikförordningen då han inte stannat på polismans anvisning. Mannen erkänner brott.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här