Winston blev bortstött av sin mamma men vann HP-läsarnas hjärtan

Winston väntade elva år innan han ställde upp i sin första tävling i livet. Den lilla blandrasen med de charmiga öronen är kanske nära pension (japp, han har ett jobb), men visade att ålder bara är en siffra när han gick och vann Hallandspostens populära Hot dog-tävling 2021.
– Han är verkligen som ett bra vin. Han blir bara bättre och bättre med åren, säger Fredrik Theorin, vinnarhusse.

ANNONS
|

Lille Winston hade en dramatisk start i livet. Det han gick igenom sin första tid på jorden hade satt djupa spår i vem som helst.

– Han blev utstött av sin mamma. Jag fick själv dia honom. Tre droppar mjölk på tungan varje halvtimme, minns Fredrik Theorin, som har varit med Winston sedan födseln.

Fredrik Theorin​ och Winston har följt varandra sedan Winston låg i sin mammas mage.
Fredrik Theorin​ och Winston har följt varandra sedan Winston låg i sin mammas mage. Bild: Jari Välitalo

Winston var minst i kullen bland fem syskon. Det tog lite tid innan han blev accepterad - men den tuffa tiden verkar ha gjort att han under livet värdesatt de riktigt viktiga sakerna. Bollen till exempel, som är hans favoritleksak, den har han haft i över ett decennium. Och han trivs bäst när hela familjen är hemma, husse Fredrik och matte Camilla och alla barnen.

ANNONS

– Han går alltid en runda på kvällen och ser var alla är. Om vi sitter i soffan vill han ligga i mitten. Han älskar när alla är samlade, familjen är det bästa han vet, berättar Camilla.

Det här är Winston

Ras: En blandning av jack russell terrier och papillon, och så lite lite chihuahua.

Ålder: 11 år

Familj: Husse Fredrik och matte Camilla och tre barn

Civilstatus: Änkling. Winstons livspartner gick bort för två år sedan. ”Så nu är han singel och ledig!”, säger matte Camilla.

Intressen: Bollar. Inte pinnar. Gillar att leta pokemons med familjen, och har lärt sig att sup:a i sommar.

Bor: I centrala Halmstad sedan ett år tillbaka. Tidigare i Tönnersa.

Winston på upptäcktsfärd i Norre katts park.
Winston på upptäcktsfärd i Norre katts park. Bild: Jari Välitalo

Att Winston ställde upp i Hot dog-tävlingen var inte givet. Husse och matte skickade in bilden lite på skoj.

– Jag trodde aldrig att han skulle vinna. Han är ju en liten blandras, och i hundvärlden ska det ibland vara lite finare än så, säger Fredrik, och berättar att Winston aldrig ställt upp i någon tävling eller ställts ut tidigare.

– Han är väldigt charmig, men han har ett öra som står upp och ett öra som hänger ner, och sånt accepteras väl inte riktigt.

Det inte bara accepterades - utan älskades - av HP-läsarna som röstade fram Winston som vinnare i årets Hot dog-tävling bland hundratals bidrag.

Elvaåringen ska fira förstaplatsen i sitt livs första tävling med en leverpastejtårta till sig, och människo-tårta till nära och kära som röstat på honom. Och sen? Ja då blir det tillbaka till vardagen igen. Det betyder jobb. Husse Fredrik är grönsaksförsäljare och åker runt till bland annat restauranger.

Bild: Jari Välitalo

– Vi flyttade in till en lägenhet i centrala Halmstad för ett år sedan, tidigare bodde vi på en hörntomt i Tönnersa där Winston kunde springa fritt. Nu gillar han inte att vara ensam i lägenheten med alla ljud, så han åker med mig på jobbet. När jag säger till kunder att ”jag kommer snart, jag ska bara åka och lämna hunden” säger de ”nej, det är klart att Winston ska med!”. Så han följer med! säger Fredrik och funderar kring hur arbetsvalet påverkat Winston:

ANNONS

– Kanske är det därför han gillar att äta grönsaker. Gurka är favoriten.

Fotnot: Efter vinsten har Winston skaffat ett eget Instagram-konto. Du följer honom och hans äventyr på @WinstonTheHalmstadDog

ANNONS