Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Widiksons bolag vill bygga padelbanor i Villshärad

Widiksons bolag Halmstad Guldläge har planer på att bygga tolv nya padelbanor i Villshärad. Idén föddes när framtiden för de banor som redan finns på orten blev osäker.
– Om det inte blir några banor kvar där så vill vi driva igenom detta ganska snart, säger Jonas Angel, delägare i bolaget.

I augusti fick kommunen in en ansökan om förhandsbesked för att få bygga en padelanläggning på två intilliggande fastigheter utmed Sissikevägen mellan Gullbrandstorp och Villshärad.

En av tomterna är obebyggd, medan det på den andra finns en fastighet som inrymmer bilverkstad. Tanken är att byggnaden ska stå kvar.

Driver redan en padelhall

Jonas Angel – som redan driver en padelhall i Oskarström – berättar att tanken är att ha åtta utomhusbanor och fyra inomhusbanor.

– Vi ligger lite före, tanken är att göra detta om det inte blir några padelbanor kvar i Villshärad, säger han och syftar på tvisten mellan kommunen och Vilshärads padel som HP rapporterat om i ett flertal artiklar.

LÄS MER: Hann inte riva padelhallen i tid – nu väntar dryga böter

– Vi kanske driver igenom det ändå men jag tror inte det. Eller så kanske vi bara tar fram det här och säljer anläggningen vidare, tillägger Jonas Angel.

HP konstaterade nyligen att det numera finns 37 padelbanor i kommunen, ni är inte rädda för att marknaden är mättad?

– Nej, inte om de andra i Villshärad försvinner. Och vi har ju bara fyra inomhusbanor och i just det här området ser vi ingen fara i att det skulle vara mättat.

Widiksons bolag

Fastigheterna ägs i dag av Halmstad Guldläge AB, där Jan Widikson är delägare och styrelseordförande.

Enligt Bisnode, som tillhandahåller företagsinformation, köpte Jan Widikson den ena fastigheten 2007 för 400 000 kronor. Han sålde den sedan året därpå till Halmstad Guldläge för 1,4 miljoner.

Den andra fastigheten köpte Widik förvaltnings AB i början av 90-talet för 130 000 kronor. Denna såldes till Halmstad Guldläge 2008 för 1,6 miljoner.

Amra Caplja, bygglovshandläggare, uppger att de aktuella fastigheterna ligger utanför detaljplanelagt område.

Planavdelningen och Laholmsbuktens va har meddelat att man inte har något att erinra mot att ett bygglov beviljas. Däremot är en ägare till en grannfastighet emot planerna.

– Grannen anser inte att padelbanorna passar in i området med tanke på boende, vägar, djur och natur, säger Amra Caplja.

Hon tror att ett förslag till beslut i ärendet kan vara klart inom kort, vilket gör att byggnadsnämnden kan fatta beslut under oktober månad.

LÄS MER: Jan Widiksons berättelse om skövlingen

LÄS MER: Två år efter anmälan ska avverkning upp i rätten

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!