Ung Företagsamhet Halland ställer, med hänsyn till risken för smittspridning, in onsdagens UF-mässa i Halmstad arena. Bilden är från arrangemanget 2019.
Ung Företagsamhet Halland ställer, med hänsyn till risken för smittspridning, in onsdagens UF-mässa i Halmstad arena. Bilden är från arrangemanget 2019. Bild: Roger Larsson

Virusoro gör att UF-mässan ställs in

Ung Företagsamhet tar det säkra före det osäkra och ställer in onsdagens UF-mässa i Halmstad.

ANNONS

Tisdagens besked från Folkhälsomyndigheten ledde till att Ung Företagsamhet i Halland beslutade att ställa in onsdagens UF-mässa i Halmstad arena.

– Vi har noga tagit del av utvecklingen av Corona/Covid-19-viruset i Sverige löpande. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hur vi bör agera i denna fråga. Vid en pressträff som myndigheten höll meddelades att myndigheten ser indikationer på samhällssmitta i Västra Götalandsregionen och i region Stockholm. Allmän smittspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta, förklarar Ida Thorén Olsson, regionchef för Ung Företagsamhet Halland.

Hon konstaterar samtidigt att myndigheten inte har kommit med någon rekommendation om begränsning av större evenemang.

ANNONS

– På denna punkt ska myndigheten och regeringen återkomma, men det är oklart när den informationen kommer. Vi har nu tagit, i samråd med Ung Företagsamhet Sverige, beslutet att ställa in den regionala mässan i Halland, eftersom regionen ligger angränsar till Västra Götaland. Vi beklagar detta och ber att få återkomma med mer information senare, meddelar hon i ett pressmeddelande.

ANNONS