Branden spred sig från köket och gick in i konstruktionen.
Branden spred sig från köket och gick in i konstruktionen. Bild: Casper Johansson

Villabrand spred sig från köket i villa i Halmstad

En brand spred sig från köket till konstruktionen i en villa på Furet i Halmstad på lördagskvällen. Personal från räddningstjänsten kvar för kontroll under natten.

ANNONS
|

Det första larmet om branden kom in en stund innan klockan 20 på lördagskvällen. Då hade en av personerna i huset själv släckt branden i köket, som sedan alltså spred sig till resten av konstruktionen av huset.

– Vi har branden under kontroll. Vi har efterkoll så att vi inte har fler bränder i konstruktionen på vinden. Men läget är under kontroll för närvarande, sa räddningstjänstens inre befäl Peter Karlborg vid 21-tiden på kvällen.

Räddningstjänsten hade då dryga 15 personer på plats som arbetade med att släcka branden och se till att den inte spridit sig något ytterligare. Räddningsledare på plats hade som mål att vara klar vid 21, men räddningstjänsten blir tvungen att vara kvar ytterligare ett par timmar på platsen.

ANNONS

– Vi har kvar en enhet för att hålla koll så att branden inte tar sig igen. Men övrig personal har lämnat platsen, sa Peter Karlborg en stund innan klockan 22.

Personal från räddningstjänsten fanns kvar på plats fram till klockan sju på söndagsmorgonen för kontroll men enligt inre befäl i Halmstad var det lugnt på platsen hela natten.

ANNONS