Villabrand i Gullbrandstorp

Under natten larmades räddningstjänsten om en villabrand i Gullbrandstorp. Enligt räddningstjänsten har branden utbrutit i en kamin på andra våningen.

ANNONS
|

Larmet inkom strax efter klockan 01, natten mot lördag. Enligt Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, hade man initialt två enheter på plats.

– Vi har en brand i en byggnad i Gullbrandstorp. Det brinner på plan två, den ska ha startat i någon kamin. Vi går in i detta nu med rökdykare, säger Karlborg klockan 01.20.

Enligt räddningstjänsten befann sig fyra personer i villan vid tiden för branden, men samtliga ska ha tagit sig ut och ingen har kommit till skada.

– Spridningsrisken har begränsats, de som arbetar på platsen är hoppfulla. Vi kommer sedan assistera i att ventilera ut rökskador och annat, för att hjälpa de boende på bästa sätt, säger Peter Karlborg strax innan klockan 02.

ANNONS

Räddningstjänstens aktiva insats avslutades runt klockan 03.30. Branden var då släckt, men man har sedan dess behållit en styrka på platsen för efterbevakning.

Enligt polisen misstänker man inte något brott i samband med branden.

ANNONS