Villa på Kärleken förstörd i brand

En kraftig brand bröt ut i en villa på Kärleken i Halmstad under måndagseftermiddagen. Stora delar av huset, som också innehåller en lägenhet, har förstörts.

ANNONS
LocationKärleken||

Larmet om brand i villa kom strax innan klockan 17 på måndagen. När räddningstjänsten kom fram till platsen var branden fullt utvecklad och lågor slog ut genom fönstren.

– Branden verkar har startat på en inglasad altan, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Karlborg kort efter larmet.

En person befann sig i huset

Enligt uppgifter till HP ska två personer bo i huset varav en var hemma när branden startade. Han hade tagit sig ut redan innan räddningstjänsten kom fram. Ambulans kallades också till platsen men ingen person ska ha kommit till skada.

– Personen var ute ur byggnaden när vi kom till platsen. Han hade antingen tagit sig ut själv eller med hjälp av grannar, det var flera grannar där som larmade, säger Peter Karlborg.

ANNONS

Släckningen pågick hela kvällen

Efter några timmars släckningsarbete var branden under kontroll men insatsen kommer pågå in på natten. Som mest har ett 20-tal brandmän samt rökdykare jobbat på platsen. Under kvällen användes även en kranbil för att underlätta släckningen.

– Vi har avvecklat lite fordon men nu har de kommit med en kranbil för att plocka bort material på vinden så vi ska komma åt bättre. Det är helt under kontroll och nu är det eftersläckning som vi håller på med, säger Thomas Andersson som också är inre befäl på räddningstjänsten.

Hur skadat är huset?

– På nedersta planet där det finns en lägenhet har det inte brunnit men det finns vissa vattenskador. Den övre delen av huset har brunnit ut, där är rök- och brandskador, säger Thomas Andersson.

Räddningstjänsten räknar med att vara på plats för eftersläckning och bevakningen även under natten. Varken polis eller räddningstjänsten känner till orsaken till branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats men ingen person är i nuläget misstänkt.

ANNONS