Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagarbete. Innan träningen kan börja hjälps killarna åt att bygga upp sargen. I en förening är det inte bara att dyka upp och delta i aktiviteterna, där krävs även att man själv engagerar sig. Här det Milton Fernström och Daniel Nilsson som hugger in.

”Viktigt att barnen får en meningsfull fritid”

Anders Stålberg lägger ungefär 40 timmar i veckan på sitt engagemang som ordförande i Eldsberga innebandyklubb. – Tröjor ska tvättas, mat ska hämtas, träningar ska hållas och sponsorer ska fixas. Men det är bara roligt, intygar han.

Anders Stålberg tog initiativet till att starta Eldsberga innebandyklubb 2004. Då var det ingen innebandyverksamhet i det lilla samhället och när Anders Stålberg flyttade dit med sin familj började han genast undersöka om det fanns intresse av att starta upp en förening.

– När vi drog i gång växte grupperna i rekordfart. Efterhand har vi utökat och i dag är det ungefär 250 ungdomar som spelar innebandy i våra lag under vinterhalvåret, säger Anders Stålberg, när vi träffar honom under en av träningarna i Trönningehallen.

Föräldrar och killarna i P-00 hjälps åt med att ställa fram sargen så att dagens övningar kan starta.

– Vi är helt beroende av att föräldrarna ställer upp som ledare, med skjuts till matcher, att stå i kiosken och annat. Utan deras engagemang hade ingenting fungerat, säger Anders Stålberg.

Tidigt stod det klart att det var just ungdomsverksamhet som skulle bli kärnan i Eldsberga innebandyklubb.

– Vi gör det här för att barnen ska få en meningsfull fritid. Att vi vuxna har ett utbyte av föreningen är också viktigt så klart, säger Anders Stålberg.

Kringverksamheten i Eldsberga innebandyklubb är väl utbredd. De har bland annat fixat matlagningskurser för föräldrarna.

– Idrott är så mycket mer än bara själva utövandet, förklarar Anders Stålberg.

Det var också därför som innebandyklubben beslutade sig för att öppna en fritidsgård i Eldsbergas gamla kommunhus, den har öppet tre timmar varje fredagskväll.

– På en liten ort är det viktigt att barnen har något att göra efter skolan. Föräldrarna hjälps åt med att vara på plats och eftersom det är flera som engagerar sig blir det inte många fredagar som man tillbringar där, säger Anders Stålberg.

Dagens träning i Trönningehallen är nu i full gång. Yngre syskon till de spelande grabbarna roar sig vid sidan om planen. På bänkarna intill ena långsidan sitter ett gäng föräldrar och tittar på.

– Det är för deras skull man är här. De tycker att det är så roligt, säger Patrick Eggefjord, och nickar menande in mot planen där sonen lär sig nya trick för att få bollen in i mål.

Bild: Emma Gustafsson
Bild: Emma Gustafsson

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!