Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

"Vi vill att det ska slå hårt"

Förhandlingarna mellan Byggindustrin och fackförbundet Byggnads har gått i stå. Om inget förändras kommer nu medlare att kopplas in.

– Det är tragiskt att de inte vill förhandla utan sätter sig på bakhasorna, säger Byggnads talesperson i Halland, Jesper Karlsson.

I Halland är det fyra byggen som påverkas, varav två i Varberg och två i Oskarström. I Oskarström handlar det om det om utbyggnaden av idrottshallen och det nya asylboendet på Spenshult, som ska ge plats till 700 asylsökande.

- Att vi har valt det bygget är inte riktat mot asylboendet, utan handlar om att det är en stor arbetsplats. Vi vill att det ska slå hårt mot Byggindustrins medlemmar, vill de förhandla och gå med på våra krav så blir det ingen strejk. Då påverkas inte bygget, säger Jesper Karlsson.

Ni har fått kritik från Byggindustrin som menar att om de går med på era krav skulle många företag gå i konkurs, vad säger du om det?

– Den kritiken har vi hört de senaste åren, det blir alltid ett himmelens liv när den lilla människan ska få något, men på andra hållet är det helt ok. Jag tror att det påståendet är helt fabulerat, säger Jesper Karlsson.

Om man inte kommer överens kommer strejken att bryta ut 12 april.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här