Verktygslåda ska gynna Halmstads besöksnäring

”Tillsammans skapar vi tillfällen att älska Halmstad”, är Destination Halmstads ledord när de nu lanserar sin nya webbsida som ska göra det enklare för den lokala besöksnäringen att marknadsföra Halmstad.

ANNONS
|

Destination Halmstad har under förra veckan lanserat en uppdaterad webbsida som ska gynna besöksnäringen. Den uppdaterade sajten har nya funktioner för att det ska bli lättare att sprida och marknadsföra Halmstad.

– Den är vassare och mer effektiv för målgrupperna, säger Åsa Elofsson kommunikatör på Destination Halmstad.

Åsa Elofsson menar att syftet är att hjälpa till med digitala verktyg eftersom det tidigare inte funnits tillräckligt med material och information till besöksnäringen och att de nu satsar på att hjälpa dem och alltid finnas till hands.

– Målet är att utveckla Halmstad som destination, säger hon.

En av de nya funktionerna på webbplatsen kallas ”Verktygslådan”. Den ska fungera som ett hjälpmedel för att det ska vara lättare för den lokala besöksnäringen, men också andra mötes- och evenemangsarrangörer, att få tillgång till material, filmer, texter och kampanjer. Eftersom de upplevt att det funnits ett behov efter en materialbank har de utvecklat Verktygslådan för att de olika målgrupperna ska kunna marknadsföra Halmstad på ett bra och enhetligt sätt.

ANNONS

– Vi får ofta frågor om hur den enskilda verksamheten ska kommunicera och locka folk till sin verksamhet, då är det bra att det finns ett ställe att kunna hämta information, säger hon.

I utvecklingen av den nya webbplatsen har de haft sina ledord ”Tillsammans skapar vi tillfällen att älska Halmstad” som en grundpelare. Det är Destination Halmstads egen tolkning av bolagets uppdragsbeskrivning och vill tillsammans med övriga Halmstad jobba för att utveckla Halmstad som destination.

– Hela bolaget tycker detta är viktigt, det har varit hela bolagets önskan som blivit verklighet. Alla har varit engagerade men vd Karolina Davidsson har självklart varit pådrivande i processen, säger Åsa Elofsson.

ANNONS