Verksamheter för barn och unga ställer in eller om

Nu står det klart att flera verksamheter som riktar sig till barn och unga ställs in, eller ställer om, på grund av rådande smittläge. Bland annat drabbas Kulturskolan, öppna förskolan och Komtek.

ANNONS
|

Barn- och ungdomsförvaltningen meddelade under torsdagseftermiddagen vilka åtgärder som vidtas med anledning av det rådande coronaläget och de skärpta lokala råden som numera gäller för Halland.

LÄS MER:Detta innebär de skärpta råden

En verksamhet som påverkas är Kulturskolan.

– Vi ser att detta är undervisning och vi försöker säkra den så gott det går. Men delen att blanda massa barn känner vi inte är lämpligt just nu, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef.

Beslutet innebär att ensembleundervisningen i dans, musik, teater/drama och bild ställs in. Dessutom ställs alla konserter och föreställningar med skolans elever in, oavsett var de skulle ha arrangerats.

Viss undervisning fortsätter

Individuell undervisning för förskole- och grundskoleelever fortlöper, men om det finns önskemål om distansundervisning ska Kulturskolan försöka ordna med detta. Även undervisning i grupp för denna målgrupp kommer att fortsätta bedrivas, med viss anpassning.

ANNONS

Däremot kommer all individuell undervisning som riktar sig till gymnasieelever att ställas in. I de fall där det är möjligt kommer Kulturskolan att försöka ersätta den med distansundervisning.

För grundskola och förskola gäller fortsatt undervisning, med hänvisning till att det är samhällsviktig verksamhet, med samma restriktioner som tidigare. Så fort man känner sig förkyld eller sjuk ska man stanna hemma.

– Det finns inget i Folkhälsomyndighetens rekommendationer som innebär att vi inte skulle ha undervisning. Vi tar ansvar och verksamheten fungerar väl trots omständigheterna. Vi har en god beredskap om pandemin skulle drabba vår verksamhet kraftigt och vet vilka åtgärder som vi behöver sätta in, säger Pauline Broholm Lindberg.

Öppna förskolan stänger

Däremot ställs all planerad prao in kommande tre veckor och de kommunala gymnasieskolorna ställer in informationsträffar för årskurs nio. Dessa ska i stället genomföras digitalt.

Skolans simundervisning fortgår dock som planerat.

Utöver detta stänger öppna förskolan från och med i dag, den 5 november, Komtek ställer in alla fritidskurser och förvaltningens administration och resurscentrum Kärnhuset glesar ut antalet medarbetare som arbetar på plats.

ANNONS