Vedhög började brinna under morgonen

Strax före klockan sex på måndagsmorgonen upptäckte en förbipasserande en ganska kraftig brand i ett veduppslag på Tippgången.

ANNONS
|

Högen som brann bestod av diverse ved, stockar och ris. Räddningstjänsten skickade ett par enheter till platsen och lät högen brinna ner under kontrollerade former.

– Det brann ganska bra, men vi hade koll på läget. Vi dämpade det en del så att branden inte skulle sprida sig, men annars var det lugnt, säger Peter Stened, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Det är oklart vad som har orsakat branden. Polisen har i nuläget ingen uppgift om huruvida branden kan ha varit anlagd.

– Det finns ingenting som pekar på något speciellt, vi känner inte till omständigheterna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Ansvaret för högen togs under morgonen över av teknik- och fritidsförvaltningen hos Halmstads kommun då det är deras hög.

Under söndagskvällen, strax innan halv elva, larmades räddningstjänsten till Andersbergsringen sedan en brand upptäckts under en balkong.

– Det var ingen större brand, utan vi fick hjälp av privatpersonen som larmade som mer eller mindre hade släckt den när vi kom fram. Det hade läckt in lite rökt i trappuppgången som vi ventilerade ut, säger Peter Stened.

ANNONS