Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Plats för regn. Granngården är en av flera butiker som märkt av ett helt nytt sug efter regnvattentunnor. ”Försäljningen har ökat med flera tusen procent”, konstaterar butikschefen Anders Jarving. Bild: Jörgen Alström

Vattentunnor går åt som smör i solsken

När det råder bevattningsförbud blir regnvattnet guld värt. Det märks inte minst på försäljningen av regnvattentunnor i Halmstad. – Vi har sålt över 300 stycken i år, berättar Anders Jarving, butikschef på Granngården.

Redan i entrén till butiken möts besökarna av de åtråvärda tunnorna. Den populäraste varianten rymmer 210 liter och kompletteras med en koppling till husets stuprör och en avtappningskran.

På marknaden finns också modeller där man kan koppla en slang eller högtryckstvätt till vattentunnans botten.

– Vi var snabba med att inse att många skulle vilja ta vara på regnvattnet, nu när det är bevattningsförbud. Ett tak fångar upp en hel del vatten och många överraskas av hur snabbt en tunna fylls, säger Anders Jarving.

Redan i våras tog hans butik in ett så stort lager av tunnor att man i princip tömde Granngårdens centrallager.

– Jag fick uppvakta vår inköpsorganisation och förklara att det nog skulle bli samma efterfrågan i andra delar av landet. Nu har de köpt in en rejäl last, berättar Anders Jarving.

Även på Clas Ohlsons och Harald Nyborgs butiker i Halmstad märker man av ett motsvarande sug.

– Sedan bevattningsförbudet kom så har försäljningen ökat otroligt mycket. En högtryckstvätt, som kan kopplas till vattentunnan, går också väldigt bra, säger Ola Andersson på Clas Ohlson.

Dennis Rooth på Harald Nyborg håller med:

– Det är en väldigt stor skillnad mot förra året. Vi har två olika varianter och för den stora tunnan på 300 liter har försäljningen ökat med 1450 procent.

Också förra året rådde bevattningsförbud i Laholm och Halmstad under sommarmånaderna, men de butiker HP pratat med upplever att det är i år som intresset exploderat.

– Över lag verkar folk väldigt intresserade av att spara vatten. Vi har även sålt mycket av en adapter till vattenkranen som minskar förbrukningen, berättar Ola Andersson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här