Vattennivån har stigit i Getinge

SMHI varnar för höga vattenflöden i delar av Halland. Samtidigt har flera larm om höga vattennivåer kommit in, framför allt från Getinge.

ANNONS
|

Den senaste tidens regnande har påverkat vattennivåerna runt om i Halland. SMHI utfärdade under torsdagen en klass 1-varning för höga vattenflöden.

Varningen innebär att det kan bli lindriga översvämningsproblem. Om prognosen spår ännu kraftigare flöden uppdateras varningen till en högre varningsklass. Varningen innebär också att vattnet redan har stigit och att små vattendrag kan påverkas av detta.

Ett av vattendragen är Suseån som rinner genom ett flertal samhällen i Halmstads- och Falkenbergs kommuner. Getinge är ett av de samhällen som de senaste åren har drabbats kraftigt av översvämningar runt ån.

På torsdagen kom det ett flertalet larm till räddningstjänsten om höga vattenflöden i området vid Klockarevägen i Getinge. Enligt räddningstjänsten har det handlat om förvarningslarm om att vattennivån har stigit.

ANNONS

– Det är en indikation på att vattnet har stigit i ån. Det är dock en bra bit kvar innan det blir problem, men vi har haft fem personer på plats och vidtagit åtgärder i Getinge, säger Conny Eriksson hos Räddningstjänsten.

En åtgärd är att man placerat ut en pump för att ha beredskap om det skulle bli översvämningar framöver.

ANNONS