Variationen lockar många till Steninges härliga strand

Steninge strand är en riktig pärla, ett par mil utanför centrum. Klippor, sandstrand och härligt krabbfiske attraherar såväl barn som vuxna.

ANNONS
|

Steninge strand har det mesta som den badsugna och aktivitetslystna personen kan önska. Här finns nämligen både sandstrand och vackra klippor, samt en pir som gjord för finfint krabbfiske. Något som HP fick bevittna när vi besökte denna pärla, bara ett par mil från centrala Halmstad.

Det som lockar är kanske framför allt lugnet, men även möjligheten till att både känna sand mellan tårna och att hitta sin egen klippa ute på skäret. Något som också drar många besökare till stranden är dess vackra omgivningar, med naturreservat och fina promenadslingor, som gjorda för en paus från salta bad. Plus att det finns flera möjligheter att aktivera sig på olika sätt runtomkring.

ANNONS

Fina omgivningar

Någon som dock bestämt sig för att ta helt ledigt är Ambjörn Lennartsson, från Tidaholm. På gården hemma har han kämpat med att få in inte mindre än 800 balar ensilage till sina 70 di-kor. Nu tar han en välförtjänt paus och passar på att umgås med barn och barnbarn på stranden i Steninge.

– Vi hyr stuga uppe på Steningegården och har gjort det de senaste åren. I år har vi varit här en vecka och sammanlagt är vi 17 personer som samlas här – barn, deras respektive och barnbarn förstås. Det har varit fantastiskt. Vi gillar Steninge eftersom det är så varierat, här finns stranden och klipporna och så de vackra omgivningarna som vi ofta promenerar runt i, säger han.

Stranden i Steninge karaktäriseras av piren som löper ut mot Stora skär. Den långa betongslingan omges av det stämningsfullt kluckande vattnet, och stenarna under ytan döljer ännu en anledning till varför många – stora som små – väljer att komma hit.

– Där! Där är den!!!, ropar Fredrik Esseen, och slänger i sitt lilla metspö, spetsat med bete av korv.

– Äsch, den tog bara korven igen, suckar han.

Fredrik och familjen kom för att fiska krabbor, och flera gånger har de sett en ”SUPERSTOR” krabba, men den verkar svårfångad.

ANNONS

– Jag går inte härifrån förrän jag har den, intygar Fredrik skämtsamt och får hjälp av barnen Anton och Freja i jakten.

Fakta: Steninge strand

Parkeringsmöjlighet: Tre parkeringar finns utmed stranden.

Toaletter: Finns, även möjlighet till dusch samt toalett anpassad för funktionshindrade.

Kiosk/butik: I närområdet finns flera restauranger som erbjuder mat och fika.

Livräddare: Nej.

Djupt/långgrunt: Blir djupt relativt snabbt.

Attraherar: Kanske i första hand barnfamiljer i och med möjligheten till krabbfiske, men även äldre som söker lugn och ro.

Strandtyp: Sand/klippor

LÄS MER:Tjuvahålan populärt ställe för semesterfirare

LÄS MER:Görvik– badplatsen där du slipper sand mellan tårna

LÄS MER:Stor skillnad på jul och juli i Haverdal

LÄS MER:Frösakull– stranden där lugnet står i fokus

LÄS MER:Familjevänliga Hagöns strand –en plats du återvänder till

ANNONS