Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Vargen på Nissastigen har gått under radarn

I två dagar har tipsen om vargen i Halland haglat in hos Martin Broberg, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Halland. Men nu har telefonen tystnat.

– Jag har inte fått någon rapport överhuvudtaget i dag. Vid 18-tiden i går fick jag den sista rapporten och då var den kvar i området kring Spånstad och Åled, berättar Martin Broberg strax före lunchtid på onsdagen.

Att gråben, som under tisdagen skapade stor uppståndelse när den spatserade på Nissastigen, nu verkar ha gått upp i rök tar Martin Broberg som ett gott tecken.

– Det är jättebra för det indikerar ju, om den är i rörelse och inte vilar vilket den kan göra, att den har valt vägar som inte korsar människors vägar. Det är uppenbart att den fann sig i en stressad situation när den var uppe på vägen och var väldigt exponerad.

Martin Broberg uppmanar allmänheten att höra av sig till länsstyrelsen om man tror sig ha fått span på vargen.

– Vi har följt vargens rörelse och då kan man se att den har rört sig i rak sydlig riktning genom Halland. Den skulle kunna vika av, men det troliga är att den fortsätter i den här linjens förlängning och att den nästa gång ses söder om Nissan. Men än så länge har vi inte hört någonting, så den kan ha gått öster ut och rört sig utom synhåll.

LÄS MER: Varg stoppade trafiken på E20

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här