Anette Holmberg och Halmstad City Airport får nu i stället hoppas på säsongen 2021/2022.
Anette Holmberg och Halmstad City Airport får nu i stället hoppas på säsongen 2021/2022. Bild: Roger Larsson/Johan Persson

Vändningen – inga Gran Canaria-resor från Halmstad

Så sent som i måndags skrev HP om hur Halmstad City Airport hoppades på att kunna erbjuda resor till Gran Canaria i vinter. Nu står det klart att researrangören TUI ställer in flygen.

ANNONS
LocationHalmstad City Airport|
|

Halmstad City Airport hoppades länge på att kunna flyga till Gran Canaria under vintern och våren. Det första flyget skulle lämna Halmstad 18 december.

LÄS MER:Flygplatsen hoppas på resor till Gran Canaria

Men nu står det klart att researrangören Tui ställer in resorna.

– Vi fick informationen från Tui i går. Som vi förstått det från dem har efterfrågan varit för tunn. De som har bokat flyg från Halmstad har blivit erbjudna att flyga från någon av storflygplatserna, boka om eller få pengarna tillbaka, säger Anette Holmgren, affärsutvecklare på Halmstad City Airport.

Flygen är alltså inställda hela säsongen. De skulle gått från den 18 december fram till den 2 april 2021.

ANNONS

– Vi försöker blicka framåt. Tui har meddelat att de vill hålla en dialog om säsongen 2021/2022 med oss och vi hoppas såklart att pandemin ska vara över då så att folk kan börja resa igen. För vi har märkt att intresset finns.

Förra säsongen hade flygen från Halmstad till Kanarieöarna en beläggningsgrad på 98 procent, men enligt Anette Holmgren innebär det ändå inget jättestort ekonomiskt tapp för flygplatsen.

– Det klart det är en intäkt vi tappar men det skulle endast vara ett flyg i veckan och det blir inga astronomiska summor. De dagliga flygen till Stockholm är mycket viktigare för oss, säger Holmgren.

ANNONS