I samband med stängningen av epidemiavdelningen på sjukhuset i Halmstad passade personalen på att fira med en dans, som nu fått stor spridning på sociala medier.
I samband med stängningen av epidemiavdelningen på sjukhuset i Halmstad passade personalen på att fira med en dans, som nu fått stor spridning på sociala medier. Bild: Facebook

Vårdpersonalens dans tokhyllas på sociala medier

Efter 20 veckors hårt arbete gläds personalen på sjukhusets epidemiavdelning åt att vårdplatserna inte längre behövs. I samband med att avdelningen stängdes passade de på att fira med en dans. Filmklippet med dansen tokhyllas nu på sociala medier.

ANNONS
|

Till tonerna av BeeGees ”Staying alive” syns åtta av medarbetarna på epidemiavdelningen utföra en dans, värdig en scen i filmen Saturday night fever.

– Jag tycker om att dansa och kände att det var läge att göra något kul i samband att vi stängde epidemiavdelningarna. Vi har ju jobbat tillsammans under väldigt speciella omständigheter och kommer nu att återgå till våra vanliga arbetsplatser, säger sjuksköterskan Josefin Lundgren, som var den som kläckte idén.

Och kollegerna var inte svårövertalade. På Tiktok hittade de en koreografi och efter en stunds övande kunde deras dans filmas.

Var du orolig för att glädjedansen skulle misstolkas och ses som olämplig?

ANNONS

– Det finns klart alltid en risk att någon tar illa vid sig och jag vet att sjukhuset var oroliga för vad patienter och deras anhöriga skulle tycka. Vi vill självklart inte såra någon utan bara uttrycka vår glädje över att vi kommit en bit på vägen i pandemin och över att det nu är så få som behöver sjukhusvård att vi kan stänga avdelningen.

Och när den filmade dansen publicerades på Facebook och Youtube blev gensvaret enormt. På torsdagen hade klippet visats över 70 000 gånger och fått tusentals likes.

Uppfattats på rätt sätt

Att döma av det välfyllda kommentarsfältet har dansen också uppfattats på rätt sätt. ”Tack för att ni finns”, ”Ni är hjältar” och ”Stor eloge till er” blandas med ”Grymt snygg dans” och ”Tack för denna positiva film”.

Josefin Lundgren är smått tagen av gensvaret.

– Ja, det hade jag absolut inte väntat mig. Jag har också fått privata meddelanden från personer som vårdats på sjukhus för covid-19 och deras uppskattning värmer förstås extra mycket.

Läs mer: Sjukhuset stänger sina coronaavdelningar

ANNONS