Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Än en gång har en högt uppsatt person inom hemvårdsförvaltningen hamnat i blåsväder på grund av festligheter utanför arbetstid. Bild: TT/Arkiv
Än en gång har en högt uppsatt person inom hemvårdsförvaltningen hamnat i blåsväder på grund av festligheter utanför arbetstid. Bild: TT/Arkiv

Vårdchef i blåsväder efter exklusivt poolparty

En vårdchef ifrågasätts av tidigare anställda efter att ha bjudit hem sina underchefer för att ”inviga poolbaren”.
Hemvårdsnämnden ska nu utreda händelsen.
– Min rekommendation är att man skiljer mellan jobb och privat, säger Ann-Charlott Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden.

Än en gång har en högt uppsatt person inom hemvårdsförvaltningen hamnat i blåsväder på grund av festligheter utanför arbetstid.

Den här gången handlar det inte om glada mingelbilder på krogen, mitt under brinnande coronakris, utan om ett poolparty – exklusivt för chefer.

Enligt uppgifter till HP handlar det om en verksamhetschef på förvaltningen som bjudit hem sina underställda enhetschefer för att ”inviga poolbaren”.

”Pest eller fest?”

I ett brev till Halmstads kommun, med rubriken ”Hemvårdsnämnden – Pest eller fest?”, reagerar pensionerade kommunanställda på det goda livet inom förvaltningen.

”Bra ledarskap och attraktiv arbetsgivare handlar väl inte om att bjuda sina medarbetare på poolparty? En skriftlig varning och tillsägelse om var gränsen går borde vara rimligt”, skriver de.

”Om man festar med sin chef kan man inte garantera att cheferna inte håller varandra om ryggen. Risken är att brister hanteras godtyckligt”, fortsätter brevet.

De frågar retoriskt:

”Hur kan man hålla relationerna på en proffsig nivå? Olämpligt och omdömeslöst?”

Vårdchef fick förklara sig för nämnden

Eftersom händelsen ifrågasatts ur ett förtroendeperspektiv valde hemvårdsnämnden att ta upp gästabudet vid det senaste sammanträdet.

Vårdchefen, som enligt uppgifter till tidningen var kritisk mot medarbetarna inblandade i krogincidenten i våras, fick förklara sitt agerande för nämnden.

Därefter beslutade politikerna att ge Hans Ekberg, tillförordnad förvaltningschef, i uppdrag att utreda händelsen och återkoppla till nämnden.

– Eftersom brevet kom till hemvårdsnämnden var jag skyldig att ta upp frågan, säger Ann-Charlott Mankell (M), nämndens ordförande.

– Vi diskuterade ärendet i presidiet. Eftersom vi tyckte att skrivningen var så skarp, även om den var anonym, ville vi ge Hans Ekberg i uppdrag att utreda händelsen och vidta erforderliga åtgärder, fortsätter hon.

Ska man inte kunna bjuda hem sina kollegor på fest?

– Det finns så klart inga regler för vilka man får bjuda hem. Men man kan hamna i en besvärlig situation om man bjuder hem underställda chefer, och i ett senare skede behöver ta något obekvämt med dem. Min rekommendation är att man skiljer mellan jobb och privat. Sen ska man självklart ha en god relation med sina medarbetare, säger Mankell.

LÄS MER: Festande vårdchefer gjorde narr av coronaråd

LÄS MER: Festande vårdchefer får hård kritik

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!