Det blir ingen vävmässa på Halmstad Arena i år. Men i september 2021 är det dags.
Det blir ingen vävmässa på Halmstad Arena i år. Men i september 2021 är det dags. Bild: Anders Hofgren

Vävmässan flyttas fram ett år

Vävmässan som skulle ha ägt rum i Halmstad i september flyttas ett år framåt i tiden på grund av coronapandemin. VÄV2020 blir nu VÄV2021.

ANNONS
|

Precis som många andra evenemang har spridningen av coronaviruset satt käppar i hjulet för vävmässan. Sedan lång tid tillbaka har det varit planerat att en stor vävmässa skulle arrangeras på Halmstad Arena i september. Nu flyttas den till nästa år.

– Vävmässan är ett stort internationellt arrangemang med många utländska besökare. Den besöks av runt 8 000 till 10 000 personer, flera av dem i en äldre åldersgrupp, även en del av de medverkande är lite äldre. Detta var ett självklart beslut och vi ville fatta det så tidigt som möjligt med hänsyn till utställare, medverkande och besökare, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet, i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Ett par väverskor uttryckte spontant vid beskedet att de nu hinner väva ännu mer och ännu större verk! Så att vi får vänta ytterligare ett år kan också vara positivt, säger Marita Jönsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk på Region Halland, i pressmeddelandet.

De nya datumen för vävmässan är den 23 till 25 september 2021.

ANNONS