Vänstern vill ha havsvatten i arenabadet

Fyll bassängerna i arenabadet med havsvatten. Det är Vänsterpartiets förslag om hur kommunen kan spara på dricksvattnet.

ANNONS
|

Vänsterpartisterna Charlott Zsoldos och Mariann Norell har lämnat in en motion till kommunstyrelsen om att använda havsvatten i stället för klorerat dricksvatten i bassängerna på Halmstad arena bad.

De vill nu att Halmstads kommun utreder möjligheterna.

”Vi har under det senaste året och året dessförinnan blivit medvetna om att Halmstad, liksom andra svenska kommuner har vattenbrist. Det kan låta konstigt med tanke på att vi har havet precis runt knuten. Som vi alla vet är det inte havsvatten som är en bristvara utan det är tillgången till dricksvatten”, skriver Zsoldos och Norell.

Enligt dem finns det redan ett antal kommuner som har satsat på att ha havsvatten i sina badanläggningar i stället för klorerat dricksvatten, exempelvis Strömstad, Ystad och Falkenberg. I Halmstad används havsvatten till utomhusbadet Brottet.

ANNONS

”Det gäller för oss i Halmstad att vända på så många stenar vi kan för att kunna ha tillgång till rent vatten”, menar motionärerna.

ANNONS